Dobrodošlica

V veliko veselje mi je, da vas lahko povabim k sodelovanju na Prvem panslovanskem kongresu otroške nevrologije, ki bo potekal ob prelepem alpskem jezeru Bled v Sloveniji, naši majhni deželi na sončni strani Alp, od 5. do 8. septembra 2012.

Moto kongresa se glasi "Od Triglava do Tihega oceana", kajti to bo prvo srečanje otroških nevrologov, otroških psihiatrov, pediatrov in številnih drugih strokovnjakov iz vseh slovanskih dežel, dejavnih na področju nevroloških in razvojnih težav, ki predstavljajo nekatere izmed ključnih težav v otroštvu. V mnogih državah napovedujejo trend naraščajoče prevalence. Zato si prizadevamo vzpostaviti trden most med Vzhodom in Zahodom ter Severom in Jugom, izmenjati najnovejša spoznanja skupaj s kliničnimi zdravniki in raziskovalci iz drugih delov sveta ter stopiti iz sence nemalokrat vsiljene izolacije na plan.


Ne poznamo terapije, ki bi bila “najboljša” za vse težave, ki jih imajo osebe z nevrološkimi, nevropsihiatričnimi ali zgolj razvojnimi anomalijami, nedvomno pa je res, da bomo z zgodnjo terapijo dosegli boljše rezultate.


Dogma pomeni diktaturo ideologije, še zlasti pri terapevtskih pristopih. Temu se moramo izogibati. Vendar pa so napačne ideje še pogubnejše kot ignoranca!


Cilj tega kongresa je predstaviti udeležencem najnovejše diagnostične in terapevtske pristope na področju "Evidence based medicine" (medicine
, ki temelji na dokazih) ter prikazati tradicionalne in običajne pristope, ki se uporabljajo, kadar dejavnosti, značilne za napredne države, niso na voljo.

Znanstveni program zajema plenarna predavanja (Plenary Sessions), predstavitev prostih prispevkov (Free Paper Sessions), debate s soočenjem nasprotujočih si stališč (Point/Counter Point Debates), izobraževalne tečaje in predavanja (Instructional Course Lectures), družinski forum (Family Forum), demonstracije v živo (Live demonstrations) in video predstavitve (Videos).


V predstavitvi posterjev (Poster session) so vključeni znanstveni, demonstrativni in študentski posterji.


Vsako jutro bomo imeli tudi popularne seje
"Zajtrk s strokovnjaki" (“Breakfast with the Experts”).

Upamo, da boste ob pridobivanju novih
znanstvenih spoznanj na predavanjih tudi uživali v privlačnih zanimivostih Slovenije, domov pa ponesli prijetne in koristne spomine o skupnih trenutkih s kolegi.

V pričakovanju našega srečanja ob prelepem jezeru
Bled septembra 2012 vas lepo pozdravljamo.


Milivoj Veličković Perat

Predsednik organizacijskega odbora
Under the Auspices of
 
   

Bronze sponzor

  Bronze sponzor
 
Bronze sponzor
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni